Δυο βραβεία για το sailplus.academy!

Με δυο διακρίσεις έφυγε το sailplus.academy από τα Sports Marketing Awards 2022:

  • Χρυσό βραβείο στη κατηγορία Best Strategy for Product / Service Launch
  • Αργυρό βραβείο στη κατηγορία Best Covid 19 Response

Η πανδημία λειτούργησε σαν καταλύτης για την άνθιση του digital,  σε κάθε επίπεδο. Το sailplus.academy,  ήταν και αυτό μια ιδέα που βγήκε μέσα από την ανάγκη να συνεχίσει η ζωή με κάθε τρόπο. Εν προκειμένω, η ζωή στη θάλασσα!

H κριτική επιτροπή αναγνωρίζοντας τόσο την απάντηση που έδωσε η πλατφόρμα, ώστε να κρατήσει την εκπαιδευτική διαδικασία ζωντανή μέσα στην πανδημία, όσο και την στρατηγική λανσαρίσματος της λύσης που έβλεπε πολύ παραπέρα από την πανδημία, της χάρισε τις δυο αυτές σημαντικές διακρίσεις.

Η εκμάθηση της ιστιοπλοΐας περιλαμβάνει ένα μεγάλο θεωρητικό κομμάτι. Από την πρώτη επαφή ενός αρχαρίου με το άθλημα μέχρι το υψηλότερο επίπεδο, οι εκπαιδευτές χρειάζεται να διδάσκουν ή να εξηγούν πράγματα μετά την προπόνηση στην ηρεμία που προσφέρει μια αίθουσα διδασκαλίας. 

Το e-leaning ολοένα και μπαίνει στη ζωή μας και ειδικά με την πανδημία κέρδισε πολλές θέσεις. Μάλιστα για τυποποιημένα μαθήματα είναι και καλύτερο από την δια ζώσης εκπαίδευση γιατί αποκλείει την «κακή μέρα» του εκπαιδευτή και ο μαθητής το κάνει σε ώρες και μέρες που τον βολεύουν και που μπορεί να αποδώσει. Πολλές φορές είναι και καλύτερο από το μάθημα από κοντά γιατί ο μαθητής μπορεί να το επαναλάβει πολλές φορές μέχρι να το καταλάβει και να το μάθει, ενώ μπορεί να περιλαμβάνει και οπτικοακουστικό υλικό αλλά και παραπομπές στο διαδίκτυο για αυτόν που θέλει να μάθει περισσότερα γύρω από το θέμα!

Παράλληλα, αποτελεί και μια πράσινη πρακτική αφού δεν αναγκάζεις τον μαθητή να προσέλθει για το μάθημα της θεωρίας στις εγκαταστάσεις του ομίλου που είναι η μέχρι τώρα πρακτική! Για τον ίδιο λόγο, του μειώνεις και τα έξοδα που προκύπτουν από την μετακίνηση. (βενζίνη, πάρκινγκ, κλπ)

Η πλατφόρμα έχει χτιστεί με τέτοιο τρόπο που δίνει πολλές δυνατότητες. Μπορούν δάσκαλοι να προγραμματίζουν και να κάνουν ακόμα και ζωντανά μαθήματα ή να προγραμματίζουν προπονητικά camp και να δίνουν στους μαθητές πρόσβαση στη θάλασσα και την ιστιοπλοΐα, που είναι και το τελικό ζητούμενο ώστε να χτίζουν εμπειρία!

Βασικός πυλώνας της πλατφόρμας είναι το community. Η δυνατότητα διάδρασης που έχουν μεταξύ τους οι μαθητές, αλλά και οι εκπαίδευτές, με στόχο να λύνονται άμεσα απορίες, να γνωρίζονται μεταξύ τους και να οργανώνουν εξορμήσεις ή να συμμετέχουν σε εκπαιδευτικά camp, αγώνες, κλπ.

Σχολιαστε

Discover more from sail+ | Yachting & More

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading