Marketing

Sailing for business

Η φύση μιας χορηγίας σε ένα σκάφος μετατρέπει εύκολα το μήνυμα του χορηγού σε μια κινούμενη καμπάνια.. Ένα σκάφος μπορεί να ταξιδέψει γύρω από μια χώρα ή και γύρω από όλον τον κόσμο, μεταφέροντας το μήνυμα του χορηγού σε κάποιο κοινό ιδιαίτερα απομακρυσμένο. Το branding και γενικότερα η χορηγία ενός σκάφους δεν περιορίζεται μέσα στο νερό και μπορεί να είναι μέρος ενός πλήρους προγράμματος μάρκετινγκ το οποίο περιλαμβάνει δραστηριότητες στην στεριά ή στις προβλήτες, διαγωνισμούς, παρουσιάσεις νέων προϊόντων καθώς και ευκαιρίες για δειγματισμό νέων προϊόντων.

Η χορηγία σε ιστιοπλοϊκούς αγώνες επιτρέπει σε μια εταιρία να επωφεληθεί από την διασύνδεση με μια καθιερωμένη και στοχευμένη εκδήλωση και προσφέρει πολλές ευκαιρίες για δικτύωση και προβολή του εταιρικού προφίλ αλλά και για ψυχαγωγία των πελατών, των συνεργατών και του προσωπικού καθώς και για team building.

d0203f0662f9b70ca2dfd468ea4879a5

H sail+ είναι σε θέση αν καθοδηγήσει την εταιρία σας στον κόσμο του yachting, και να σας βοηθήσει να πετύχετε τους μάρκετινγκ στόχους σας. Μια χορηγία στο yachting μπορεί να έχει πολλαπλά οφέλη για την εταιρία σας.

Δικτύωση
Ένας ιστιοπλοϊκός αγώνας αποτελεί μια πολύ καλή ευκαιρία για δικτύωση. Όλοι όσοι συμμετέχουν στην διοργάνωση έχουν μοιραστεί κοινές εμπειρίες, κάνοντας την δικτύωση πολύ ευκολότερη. Οι αγώνες του Ελληνικού πρωταθλήματος προσφέρουν πολυάριθμες δυνατότητες για δικτύωση, σε δεξιώσεις και δείπνα που φιλοξενούνται στους καλύτερους ναυτικούς ομίλους της χώρας. Συμμετέχουν δε στελέχη από εταιρίες κάθε κλάδου. Σαν χορηγός μιας τέτοιας διοργάνωσης, έχετε την τέλεια δικαιολογία να συστηθείτε σε όλους τους συμμετέχοντες και να γίνετε ο τέλειος οικοδεσπότης τους.

Όλοι οι πιο πάνω παράγοντες σοδιάζονται και σας προσφέρουν μια μοναδική πλατφόρμα για την απόκτηση νέων επαφών, την ανάπτυξη επιχειρηματικών σχέσεων και την διατήρηση της επαφής με την παλμό της αγοράς.

Εταιρικό Προφίλ

Όλοι οι χορηγοί μας, θα έχουν περίοπτο branding σε όλες τις πτυχές της διοργάνωσης, όλες τις διαφημίσεις και τα διαφημιστικά έντυπα καθώς και στην ιστοσελίδα του αγώνα. Οι χορηγοί, μπορούν να ονομάσουν ένα από τα τρόπαια με το όνομα της εταιρίας τους και να βάλουν έναν εκπρόσωπό τους να απονείμει το τρόπαιο στην απονομή.

Εκτός από τα πιο πάνω προνόμια, ο χορηγός μπορεί να «βάψει» εντυπωσιακά ένα σκάφος, το οποίο θα έχει επανδρωθεί από την ομοιόμορφα ντυμένη ομάδα του και να περάσει μπροστά από πελάτες, ανταγωνιστές, συνεργάτες και δημοσιογράφους, εντυπωσιάζοντας τους πάντες!

Ψυχαγωγία πελατών
Το να προσκαλέσει μια εταιρία έναν πελάτη της, ή έναν δυνητικό πελάτη της, σε μια διοργάνωση την οποία χορηγεί είναι μια ιδιαίτερα αποτελεσματική μορφή εταιρικής φιλοξενίας. Οι αγώνες μας είναι ιδιαίτερα υψηλών προδιαγραφών και αυτά τα υψηλά πρότυπα θα αντανακλάσουν πολύ θετικά τόσο στην εταιρία σας όσο και στην γνώμη που θα αποκομίσουν για αυτή οι επισκέπτες.

Επίσης, κατά την διάρκεια των αγώνων θα προπονηθείτε, θα αγωνιστείτε και θα συναναστραφείτε με τους καλεσμένους σας. Μπορεί να έρθετε στους αγώνες σαν μια ομάδα προμηθευτών και πελατών και είναι βέβαιο ότι θα αναχωρήσετε σαν συμπαίκτες και φίλοι, με τις επιχειρηματικές σας σχέσεις δεμένες, περιμένοντας την πρόσκληση για τον αγώνα του επόμενου έτους.

Ένας πελάτης μας, μας  είχε αναφέρει ότι είχε 100% retention του πελατολογίου της από αυτούς τους πελάτες με τους οποίους πήγαιναν για ιστιοπλοΐα κάθε χρόνο σε έναν αγώνα που διοργανώνουν. Σκεφτείτε τα οφέλη που μπορεί να έχει ένα τόσο υψηλό retention πελατών για την εταιρία σας.


Ανάπτυξη ομάδας

Μια ομάδα ατόμων, που δεν έχει συναντηθεί ποτέ ξανά, μπορεί να έρθει σαν μια εντελώς δυσλειτουργική μονάδα και να φύγει μετά τον αγώνα σαν μια ιδιαίτερα δεμένη ομάδα. Πώς είναι αυτό δυνατόν;

Πολύ απλά, η ιστιοπλοΐα είναι το πιο αποτελεσματικό άθλημα στην προαγωγή του team building. Οι κυβερνήτες μας θα δώσουν σε κάθε μέλος του πληρώματος συγκεκριμένα καθήκοντα και θα καθοδηγήσουν όλο το πλήρωμα στο να εργαστούν ομαδικά σαν μια οντότητα. Ο ενθουσιασμός του συναγωνισμού θα ωθήσει την ομάδα σε μεγαλύτερη και καλύτερη απόδοση, όπου με ομαδική δουλειά ο καθένας, με την προσωπική καλή του απόδοση, θα συμβάλει στην καλή απόδοση της ομάδας.

Οι ομάδες μοιράζονται μια απίστευτη αίσθηση επίτευξης όταν εργαζόμενοι σκληρά και ομαδικά καταφέρνουν να οδηγήσουν το σκάφος μέσα από την διαδρομή του αγώνα στην γραμμή του τερματισμού. Η αίσθηση της επίτευξης αυξάνεται ακόμα περισσότερο, αν η ομάδα τερματίσει σε κάποια από τις πρώτες θέσεις της κατάταξης, με την βοήθεια άφθονης σαμπάνιας!


Νέες δουλειές

Οι πελάτες μας δεν μας έχουν αναφέρει μόνο υψηλά επίπεδα στο retention του πελατολογίου τους μέσω της ψυχαγωγίας τους με την ιστιοπλοΐα. Πολλοί μας έχουν αναφέρει ότι έχουν κλείσει αρκετές νέες δουλειές μέσα από την χορηγία μιας ιστιοπλοϊκής διοργάνωσης. Ένας μεγάλος κατασκευαστής στην Αγγλία, ανέφερε ότι έλαβε παραγγελίες ύψους μεγαλύτερου από £125,000 μέσα σε μία ιστιοπλοϊκή διοργάνωση ενός σαββατοκύριακου το 2004, και σε αυτό δεν περιλαμβάνονται πιθανές μελλοντικές πωλήσεις από την αύξηση του εταιρικού προφίλ και τις πολλές νέες επαφές που αποκτήθηκαν κατά την διάρκεια της διοργάνωσης.

Αν και δεν μπορούμε να σας εγγυηθούμε αυτό το επίπεδο επιτυχίας, μπορούμε να σας εγγυηθούμε ότι εσείς και το μήνυμά σας θα προβληθείτε στο σωστό κοινό, στο σωστό περιβάλλον και ότι θα έχετε πολλές ευκαιρίες να διασκεδάσετε τους φιλοξενούμενούς σας και να αποκτήσετε νέες επαφές.

Marketing projects

Μια ειδικά προσαρμοσμένη λύση
Πολλοί από τους χορηγούς με τους οποίους έχουμε συνεργαστεί έχουν διαφορετικές απαιτήσεις και διαφορετικούς στόχους. Η sail+ μπορεί να προσφέρει εξειδικευμένες λύσεις για κάθε χορηγό, απορρίπτοντας κάθε γενικευμένη αντιμετώπιση ενός πρότυπου χορηγικού πακέτου που μπορεί να προσφερθεί σε μια εταιρία.

Αν ο στόχος σας είναι να προάγουμε την εταιρική σας εικόνα, τότε θα συνεργαστούμε μαζί σας για την ανάπτυξη αυτών των στοιχείων μέσα από την χορηγία σας. Αν θέλετε να συλλέξετε στοιχεία, να παρουσιάσετε ένα προϊόν ή απλά θέλετε να διασκεδάσετε τους πελάτες σας και να τους κάνετε να δοκιμάσουν το νέο σας προϊόν, θα σας βοηθήσουμε σε αυτή την κατεύθυνση. Απλά πείτε μας το τι θέλετε να πετύχετε.

Η sail+ θα παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες στις εταιρίες  για κάθε πιθανή πτυχή του marketing στο yachting:

  • Branding σε σκάφη
  • Ρουχισμός πληρωμάτων
  • Χορηγίες στο yachting

Προϊόν της παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών δεν θα είναι κάποιο έγγραφο που να περιέχει κάποιες θεωρητικές συμβουλές για το πώς η εταιρία θα πετύχει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Μέσα στις αρμοδιότητές μας θα είναι και η διασφάλιση του έργου, έτσι ώστε να γίνει ένα success story για εσάς.

5440a43af0651265d3b231f5f96e610c.jpg

Επικεντρωθειτε στους πελατες σας

Μια εκδήλωση στην θάλασσα όπως ένας ιστιοπλοϊκός αγώνας θα ανεβάσει το εταιρικό σας προφίλ σε πελάτες, προμηθευτές και εργαζομένους. Μερικές προσεκτικά επιλεγμένες προσκλήσεις σε δημοσιογράφους, μπορούν να οδηγήσουν σε εξαιρετική δημοσιογραφική κάλυψη, ειδικά όταν οι δημοσιογράφοι έχουν στα χέρια τους φωτογραφικό υλικό ενός σκάφους με τα λογότυπα της εταιρίας, επανδρωμένο με πελάτες και υπαλλήλους σας να εργάζονται ομαδικά με στόχο την νίκη.


Η ιστιοπλοΐα εμπεριέχει πολλές αξίες που αποτελούν τον πυρήνα για κάθε επιχείρηση: Η ομαδική εργασία, η δέσμευση στο στόχο, η ενέργεια, η διασκέδαση, ο ανταγωνισμός, η επίτευξη, το πάθος και η επικοινωνία είναι μερικές από τις αξίες που καλλιεργεί σαν άθλημα. Αυτές είναι ίσως ορισμένες λέξεις τις οποίες να έχετε, ή να θέλετε να έχετε συνδεδεμένες με την επιχείρησή σας. Τι καλύτερο από το να τις ενισχύσετε με έναν αγώνα βαμμένο με τα λογότυπα της εταιρίας σας;

Loyalty clubs – Διαγωνισμοι

Η θάλασσα προσφέρει πολλές ευκαιρίες για “προσθήκες” στο loyalty club της εταιρίας σας. Γενικά μπορεί να δώσει πολλές ιδέες για διάδραση με τους πελάτες σας μέσω διαγωνισμών και άλλων δράσεων.

Κατά την διάρκεια της δικής σας ιστιοπλοϊκής εκδήλωσης, οι καλεσμένοι σας θα ζήσουν μοναδικές στιγμές. Αρχάριοι και έμπειροι θα απολαύσουν στο έπακρο την φιλοξενία σας επάνω στο σκάφος. Όλοι θα δοκιμάσουν τις δυνατότητες τους στην ιστιοπλοΐα κάτω από την καθοδήγηση έμπειρων εκπαιδευτών. Αν απλά θέλουν να απολυόσουν την βόλτα…δεν υπάρχει πρόβλημα!

Οι πιστοί, νέοι ή ακόμα και οι δύσκολοι πελάτες σας μερικές φορές χρειάζονται μια ένδειξη ευγνωμοσύνης από την εταιρία σας. Μια μοναδική εταιρική ιστιοπλοϊκή ημερίδα με την sail+ θα διασφαλίσει ότι οι φιλοξενούμενοί σας θα αντιληφθούν το τι σημαίνουν για εσάς όταν θα τους πείτε «Ευχαριστώ» με έναν τέτοιο κομψό τρόπο. Θα εξασφαλίσουμε ότι με το που θα πατήσουν το πόδι τους επάνω στο σκάφος θα αισθανθούν μοναδικοί.  Από την υπερβολική πολυτέλεια μέχρι μια απλή βόλτα με ένα μικρό σκάφος, έχουμε την απαραίτητη ποικιλία σκαφών για να ικανοποιήσουμε τόσο τους πελάτες σας όσο και τον προϋπολογισμό σας.

corporate_sailing_adriatic_challenge_biograd 376388.jpg