Εκπαιδευση

Βιωματικη εκπαιδευση

Αυτή η σειρά μαθημάτων απευθύνεται στα τμήματα ανθρωπίνου δυναμικού των εταιριών που επιθυμούν να αναπτύξουν την αξία της ομάδας στους υπαλλήλους τους. Τα μαθήματα αυτά είναι ιδιαίτερα διασκεδαστικά και μπορούν να οδηγήσουν και στην δημιουργία μιας εταιρικής ομάδας ιστιοπλοΐας. Οι υπάλληλοι που θα συμμετέχουν στα προγράμματα αυτά, δεν μαθαίνουν ιστιοπλοΐα αλλά το πώς να εργάζονται ομαδικά. Μαθαίνουν να εμπιστεύονται τα άλλα μέλη της ομάδας και να αλληλεπιδρούν μαζί τους με έναν αποτελεσματικό τρόπο.

Η σωστή εκπαίδευση είναι πάντα μια πρόκληση. Σε συνεργασία με την ΞΥΝ, η sail+ μπορεί να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε αίτημα για εκπαίδευση και να το φέρει εις πέρας, ώστε το αποτέλεσμα να είναι το καλύτερο δυνατό.

Screen Shot 2018-08-11 at 20.16.01

Η ΞΥΝ, πέρα από πρωτόκολλα εκπαίδευσης, έχει πρωτόκολλα που μπορούν να βοηθήσουν τα τμήματα ανθρωπίνου δυναμικού και αλλού. Για παράδειγμα στην επιλογή του κατάλληλου υποψηφίου για μια ανοικτή θέση. Η sail+ αναλαμβάνει την μεταφορά της δράσης στη θάλασσα ώστε να γίνει η δουλειά με έναν εναλλακτικό και διασκεδαστικό για όλους τρόπο!

[read more=Περισσότερα» less=«Λιγότερα]

“Ιστιοπλοϊκά σεμινάρια για την επιχείρησή σας”

Σε κάθε περίπτωση, η ανάγκη να λειτουργούμε σαν ομάδα είναι σημαντική. Με τις τρέχουσες οικονομικές και επιχειρηματικές συνθήκες, οι ομάδες που αποδίδουν καλύτερα προσδίδουν σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην επιχείρηση.

Ποιό όμως είναι το μυστικό της επιτυχίας?

Η υψηλή απόδοση δεν είναι κάποιο χάρισμα το οποίο μόνο λίγοι μπορούν να έχουν. Μάλιστα είναι συνηθισμένο φαινόμενο το να αποδίδουν χιλιάδες εργαζόμενοι καθημερινά σε υψηλότατο επίπεδο αλλά οι οργανισμοί μέσα στους οποίους εργάζονται να μην αποδίδουν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους.

“Η απόδοση έχει σχέση με την συμπεριφορά”

Αυτά τα εργαστήρια δεν αποτελούν μια σωσίβια λέμβο για την επιχείρηση. Είναι σχεδιασμένα όμως για τον καθένα σας και για το πώς θα μπορέσει ο καθένας να συμβάλει τα μέγιστα στην ομάδα του.

Μπορεί κανείς να νομίζει ότι είναι το μικρότερο γρανάζι της μηχανής αλλά τελικά η επιτυχία της ομάδας στηρίζεται σε όλους όσους προσφέρουν το 100% που έχουν για τον κοινό σκοπό. Οι ομάδες με υψηλότερη απόδοση από άλλες αποτελούνται από μονάδες που συνεισφέρουν τα μέγιστα.

Χρησιμοποιώντας το σκάφος σαν γήπεδο για μέτρηση της απόδοσης, θα μπορέσουμε να μελετήσουμε, να αναπτύξουμε και να εφαρμόσουμε χαρακτηριστικά στα μέλη της ομάδας που θα τους βοηθήσουν να αποδώσουν και να βοηθήσουν την ομάδα να επιτύχει τους στόχους της.

Θα αφιερώσουμε χρόνο στο να ψάξουμε το ποια είναι εκείνα τα χαρακτηριστικά τα οποία θα μεγαλώσουν την ατομική απόδοση και ποια είναι τα συστατικά τα οποία θα συμβάλλουν στην αποτελεσματική αλληλεπίδραση με τους συναδέλφους. Σε κάθε στάδιο, θα μεταφέρουμε αυτή την θεωρία σε κάποιο πρακτικό παράδειγμα από κάποιο ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Οι πιο πάνω έννοιες δεν είναι φυσικά αποκλειστικές για το άθλημα της ιστιοπλοΐας και έχουν εφαρμογή σε κάθε περιβάλλον μέσα στο οποίο μια ομάδα χρειάζεται να εργαστεί, να αποδώσει και να ανταγωνιστεί άλλες.

sailing-event-16.jpg

Τα σεμινάρια είναι ιδιαίτερα διασκεδαστικά για τους συμμετέχοντες. Η πραγματική τους όμως αξία θα μετρηθεί όταν όλοι γυρίσουν πίσω στο εργασιακό τους περιβάλλον.

Παράδειγμα προγράμματος:

 • Απόγευμα 1              – Σεμινάριο 1 “Συνεισφορά του ενός στην απόδοση”
 • Ημέρα 1                    – Εξοικείωση στην θάλασσα & εφαρμογή της θεωρίας.
 • Απόγευμα 2              – Σεμινάριο 2 “Απόδοση του ενός στην ομάδα”
 • Ημέρα 2                    – Πρακτική στην θάλασσα

Το πρόγραμμα θα βασίζεται στο τρέχον επίπεδο απόδοσης της ομάδας και θα συνδέει την θεωρία με το επίπεδο των ικανοτήτων του κάθε μέλους της ομάδας.

Θα μπορούσε, κατόπιν αιτήματος, να φτιαχτεί και ένα ημερήσιο πρόγραμμα το οποίο θα είχε σαν πρόγραμμα το:: ”Μάθε το πρωί ιστιοπλοΐα και ταξίδεψε το σκάφος σου το απόγευμα γύρω από μια διαδρομή γεμάτη εμπόδια”.

Ο συμμετέχων θα επιστρέψει στο εργασιακό του περιβάλλον έχοντας εμπλουτισμένες τις πιο κάτω έννοιες:

 • ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
 • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΟΜΑΔΑΣ
 • ΑΞΙΑ ΟΜΑΔΑΣ

Τα μαθήματα θα γίνονται σε αίθουσες που παρέχουν όλες τις ανέσεις για το out-of-office στέλεχος μιας επιχείρησης:

 • Υπηρεσία γραμματέως
 • Wi-Fi
 • Μεταφορά κατόπιν συνεννόησης
 • Ήσυχο δωμάτιο με δυνατότητα conference call

Η  Sail+ θα φροντίσει και για το φαγητό καθώς και τα ποτά κατά την διάρκεια των σεμιναρίων.

Παραδείγματα modules

Παραδείγματα modules

Reward days

Η ανταμοιβή των εργαζομένων για την σκληρή τους δουλειά είναι μια σημαντική πτυχή κάθε επιχείρησης. Είναι σημαντικό να παρέχονται κίνητρα για να διατηρείται το ενδιαφέρον τους για την εργασία τους πάντα ζωντανό.  Η ιστιοπλοΐα είναι η ιδανική δραστηριότητα  για να ανταμείψουμε τους εργαζομένους μας αλλά και να τους παρακινήσουμε για το μέλλον. Αρχικά, η ιστιοπλοΐα, σαν ευγενές άθλημα,  έχει μια ιδιαίτερη αξία και αυτή γίνεται αντιληπτή και από τους φιλοξενούμενούς σας, αφού θεωρούν ότι και εσείς τους αξιολογείτε εξίσου ακριβά για να τους προσφέρετε κάτι τόσο ακριβό και ευγενές. Ενώ άλλες ανταμοιβές που μπορεί να γνωρίζετε όπως το Kart, το paintball, εισιτήρια για έναν αγώνα ή μια βραδύνει έξοδος μπορεί να είναι διασκεδαστικές, καμία δεν έχει την αίγλη που έχει ένα πολυτελές yacht ή ένα ιστιοπλοϊκό ταξίδι. Δεύτερον, η ιστιοπλοΐα είναι μια συναρπαστική και αναζωογονητική εμπειρία που θα θυμάται η ομάδα σας για πολλά χρόνια.

Άλλο ένα σημαντικό πλεονέκτημα της ιστιοπλοΐας είναι ότι είναι το πιο αποτελεσματικό άθλημα για την υποβοήθηση του team building. Οι κυβερνήτες μας θα δώσουν σε κάθε μέλος του πληρώματος συγκεκριμένα καθήκοντα και θα καθοδηγήσουν όλο το πλήρωμα στο να εργαστούν ομαδικά σαν μια οντότητα. Ο ενθουσιασμός του συναγωνισμού θα ωθήσει την ομάδα σε μεγαλύτερη και καλύτερη απόδοση, όπου με ομαδική δουλειά ο καθένας, με την προσωπική καλή του απόδοση, θα συμβάλει στην καλή απόδοση της ομάδας. Οι ομάδες μοιράζονται μια απίστευτη αίσθηση επίτευξης όταν εργαζόμενοι σκληρά και ομαδικά καταφέρνουν να οδηγήσουν το σκάφος μέσα από την διαδρομή του αγώνα στην γραμμή του τερματισμού.

Team building

Τα οφέλη για μια εταιρία με δυνατή ομάδα μπορεί να είναι:

 • Οι ομάδες θα ενισχυθούν, θα αναπτυχθούν και θα αναζωογονηθούν
 • Οι νέες ομάδες θα μεγιστοποιήσουν τα αποτελέσματά τους
 • Θα αυξηθεί η παρακίνηση
 • Θα ανθίσει η ηγεσία και οι διαπροσωπικές δεξιότητες
 • Θα εδραιωθεί η εμπιστοσύνη στην ομάδα και στον εαυτό του καθενός
 • Θα υπάρξουν προκλήσεις στα στερεότυπα
 • Θα ενισχυθούν οι ικανότητες και η υποκίνηση

Γιατί είναι η ιστιοπλοΐα τόσο κατάλληλη για το Teambuilding?

Πολύ απλά είναι μια από τις καλύτερες ομαδικές δραστηριότητες που υπάρχουν. Όμως, γιατί είναι η συγκεκριμένη εμπειρία τόσο ιδιαίτερη;

– Ελάχιστες απαιτήσεις σε φυσική κατάσταση η γνώσεις για την αποδοχή στα σεμινάρια. – δεν απαιτείται εμπειρία.

– Δεν πάμε πουθενά αν όλοι μαζί δεν εργαστούμε μαζί και δεν πάμε πουθενά αν όλοι δεν εργαστούμε καλά μαζί.

– Μια άκρως συναρπαστική και αξέχαστη εμπειρία που αφήνει έντονη την γεύση της επίδοσης
– Οικονομική δραστηριότητα 

Περιττό να πούμε ότι με τους εκπαιδευτές μας στα σκάφη, η εστίαση είναι στην απόδοση της ομάδας και όχι μόνο στην διασκέδαση. Έτσι, μετά την βασική εκπαίδευση θα συμφωνηθεί κάποια συναρπαστική πρόκληση για την ομάδα από τις ακόλουθες επιλογές:

– Κάθε δευτερόλεπτο μετράει – χρονομετρημένες διαδρομές
– Γύρω από σημαδούρες – αγωνιστείτε με άλλες ομάδες στον δικό σας αγώνα
– Κυρίαρχοι του Αιγαίου – η απόλυτη πρόκληση για μία ή δύο ημέρες που θα δοκιμάσει την ηγεσία, την ομάδα και την ικανότητα λήψης στρατηγικών αποφάσεων στα όρια.

Φυσικά μπορείτε να είσαστε ήσυχοι, γνωρίζοντας ότι λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας το θέμα της ασφάλειας. Οι εταιρικές εκδηλώσεις μας γίνονται στα προστατευμένα νερά του Σαρωνικού με σκάφη τα οποία είναι ιδιαίτερα σχολαστικά συνηρημένα.

Μια εκδήλωση team building μπορεί να είναι μια απλή Εταιρική Ημερίδα Διασκέδασης:

Οι Εταιρικές Ημερίδες Διασκέδασης μερικές φορές αποκαλούνται ημερίδες ανταμοιβής ή παροχής κινήτρων. Όπως και να το ονομάσει κανείς, η ιστιοπλοΐα είναι η ιδανική λύση για μια τέτοια εταιρική εκδήλωση.

Ορισμένες φορές, οι εργαζόμενοι θα πρέπει να ανταμείβονται για την σκληρή δουλειά τους. Μια μέρα ιστιοπλοΐας με την Sail+ είναι το ιδανικό διάλειμμα σε μια πιεσμένη ημέρα στο γραφείο. Ο καθαρός αέρας, η θάλασσα, το υπέροχο τοπίο, το καλό φαγητό και ποτό, θα κάνουν το προσωπικό σας να χαλαρώσει όσο ποτέ άλλοτε. Το ηθικό, η ενέργεια αλλά και η δέσμευσή τους θα ανανεωθούν ενώ η ομάδα και η αφοσίωση της στον εταιρικό στόχο θα εδραιωθεί.

team-building-2-low-res.jpg

Δημιουργια εταιρικης ομαδας

Η Sail+ θα έχει διαθέσιμο για την εταιρία έναν προπονητή ιστιοπλοΐας ο οποίος θα την καθοδηγήσει σε όλη την διαδικασία σχηματισμού μιας εταιρικής ομάδας. Ο προπονητής θα βοηθήσει στα πιο κάτω:

 • Καθορισμός στόχων της ομάδας
 • Προϋπολογισμός των δραστηριοτήτων
 • Σχηματισμός ομάδας
 • Καθοδήγηση και προπόνηση μαζί τους
 • Παροχή συμβουλών σχετικά με το ετήσιο πρόγραμμα της ομάδας
 • Παροχή συμβουλών για το branding που πρέπει να γίνει
 • Συμμετοχή σε συγκεκριμένους αγώνες μαζί με την ομάδα

Οι αγώνες που θα μπορεί η ομάδα να συμμετέχει είναι πολλοί με την συνδρομή του προπονητή. Μερικοί από αυτούς είναι:

 • Όλοι οι αγώνες για εταιρίες
 • Όλοι οι αγώνες του Ελληνικού πρωταθλήματος
 • Διεθνείς διοργανώσεις που μπορεί να χρησιμοποιηθούν από τις εταιρίες στα πλαίσια ανταμοιβής των εργαζομένων τους

Επίσης, υπάρχουν και διοργανώσεις εκτός αγώνων που μπορεί να αποτελέσουν στόχο της ομάδας ή να χρησιμοποιηθούν σαν ανταμοιβή εργαζομένων. Για παράδειγμα ο διάπλους του Ατλαντικού με ένα μεγάλο σκάφος, μια εταιρική φλοτίλα με σκάφη στο Αιγαίο, η εμπειρία με ένα μεγάλο ιστιοπλοϊκό σκάφος (VOLVO 60), κλπ.

corporate-sailing-days-out.jpg

[/read]